Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορεί να διορθώσει τη ζημιά, που υπέστη ο θεσμός της δικαιοσύνης, κυριολεκτικά σε μια μέρα
Ανακοινώσεις |

Η απαξίωση από την κοινή γνώμη έναντι του θεσμού της δικαιοσύνης, που εκδηλώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί επίσης ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις της κοινωνίας με τους θεσμούς.

Γα να υπάρξει αναχαίτιση των αρνητικών εξελίξεων, επιβάλλεται να γίνουν ενέργειες, που θα έχουν άμεσο και σύντομο αποτέλεσμα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη ψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του Δημοκρατικού Κόμματος, για τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου.

Για τη διαδικασία της μεταρρύθμισης στον τομέα της δικαιοσύνης, την οποία το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και δυστυχώς, ως πολιτεία και ως κοινωνία, δεν μας παίρνει ο χρόνος.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος:

  • Δεν χρειάζεται χρονοβόρες διαδικασίες συζήτησης για κανονισμούς, κώδικα δεοντολογίας και πολύπλοκες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.
  • Δεν παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών.
  • Και κυρίως αντιμετωπίζει άμεσα αυτό, για το οποίο ανησυχούν οι πολίτες, δηλαδή, διαλύει τις σκιές διαπλοκής, θεσμοθετώντας την εξαίρεση δικαστών υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορεί να διορθώσει τη ζημιά, που υπέστη ο θεσμός της δικαιοσύνης, κυριολεκτικά σε μια μέρα.

Γι’ αυτό, καλούμε όλα τα κόμματα να την υπερψηφίσουν και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να τη στηρίξουν.

 

Γραφείο Τύπου

24 Ιανουαρίου 2019          

ροή ειδήσεων