ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ανακοινώσεις |

Σαράντα δύο χρόνια έχουν περάσει από τον Αύγουστο του 1974, όταν η Τουρκία ολοκλήρωνε το έγκλημα της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκινώντας τη δεύτερη φάση της παράνομης και βάρβαρης εισβολής της.

Παραβιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και αποδεικνύοντας ότι δεν τιμά τις υπογραφές της, εξαπέλυσε επίθεση σε όλα τα μέτωπα με τις ορδές της και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ίδια η Τουρκία, με τον δεύτερο Αττίλα, κατέρριψε το επιχείρημα ότι δήθεν έσπευσε να προστατεύσει τους τουρκοκύπριους, ένα επιχείρημα που δυστυχώς κάποιοι, εκτός αλλά και εντός Κύπρου, υποκριτικά αναπαράγουν.

Σαράντα δύο χρονιά μετά, η δια της βίας χαραγμένη διαχωριστική γραμμή, η προσφυγιά, οι εγκλωβισμένοι, οι νεκροί και οι κηδείες των οστών των μέχρι πρότινος αγνοουμένων, αποδεικνύουν ότι στην Κύπρο παραβιάζονται όλα τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όλες οι διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλες οι πρόνοιες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Σαράντα δύο χρόνια μετά, ο Κυπριακός Ελληνισμός βιώνει την ανασφάλεια που προκαλεί η παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού και η συνεχιζόμενη κατοχή.

Και γι’ αυτό, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή καμία συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει την τουρκική αξίωση για συνέχιση του δήθεν εγγυητικού ρόλου της Τουρκίας.

Ο κ. Ακκιντζί πρέπει να κατανοήσει ότι εάν θέλει να υπάρχει προοπτική εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο κυπριακό, θα πρέπει να εγκαταλείψει την απαράδεκτη αξίωση, για συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία θα νομιμοποιεί, έμμεσα ή άμεσα, την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας και τη συνέχιση των δήθεν εγγυητικών της δικαιωμάτων.

Οι σαράντα και πλέον χιλιάδες τουρκικού κατοχικού στρατού και η συνεχιζόμενη κατοχή, αποδεικνύουν ποιος προκαλεί την ανασφάλεια στην Κύπρο.

 

Γραφείο Τύπου

13 Αυγούστου 2016  

ροή ειδήσεων