Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΪΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
Ανακοινώσεις |

Μετά την αποκάλυψη εγγράφων και πληροφοριών που αφορούν την πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης για το κυπριακό, αποδεικνύεται ότι για μια ακόμα φορά, ο κ. Άιντα ταυτίζεται με τις τουρκικές θέσεις και συμμετέχει σε συμπαιγνία κατά της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ενώ, την ευθύνη για την κατάληξη της πενταμερούς διάσκεψης φέρει αποκλειστικά η Τουρκία, η οποία επέμενε στην διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, όχι μόνο δεν έκανε αναφορά στην πραγματικότητα, αλλά επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαρροών και υποβολής προς Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, για να δοθεί η εντύπωση ότι φταίει η Ελλάδα και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση του κυπριακού, τέτοιου είδους πολιτική συμπεριφορά, προκαλεί μείζον ζήτημα αξιοπιστίας για τον κ. Άιντα.

Ο κ. Κοτζιάς έχει απαντήσει και έχει ανατρέψει την προπαγάνδα της Τουρκίας και του κ. Άιντα.

Αναμένουμε να ακούσουμε και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιμετωπίζει την τουρκική προπαγάνδα και την αναπαραγωγή της από τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Η τουρκική πλευρά έχει αρχίσει το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών, ενώ η πλευρά μας παραμένει αδρανής και απαθής.

 

Γραφείο Τύπου
23 Ιανουαρίου 2017

ροή ειδήσεων