Η ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Ακκιντζί και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά το βαθύ σκότος και η απόκρυψη των πραγματικοτήτων που οδηγούν ουσιαστικά σε παραπλάνηση του λαού.

Η συσκότιση σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, αλλά και οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί του Προέδρου, καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Καταρχήν είναι ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τους Ελληνοκύπριους να πληροφορούνται από τον κατοχικό ηγέτη, και όχι από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν μετά το πέρας των εντατικών συνομιλιών στις 14 Σεπτεμβρίου.

• Από τις 11 Φεβρουαρίου του 2014, .που υπογράφηκε το κοινό ανακοινωθέν, έχουν περάσει ήδη 30 μήνες και δεν έχουν συζητηθεί ακόμα τα ,σημαντικά για την πλευρά μας, κεφάλαια των εγγυήσεων και της ασφάλειας. .
• Με την χθεσινή του δήλωση ότι ο Ερντογάν διαθέτει βούληση να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού, βασισμένος μάλιστα στις διαβεβαιώσεις του Ακκιντζί, για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποενοχοποιεί την Τουρκία.
• Επιβεβαιώνει ότι αναπτύχθηκαν κάποιες ιδέες, όπως είπε, για την πτυχή της Ασφάλειας. Τελικά ποιες είναι αυτές οι ιδέες και πότε συζητήθηκαν;
• Ενώ την περασμένη Κυριακή, σε συνέντευξη του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν συντρέχει λόγος πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακκιντζί, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή τη συνάντηση. Τι μεσολάβησε;
• Η πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη πρώτα να καταλήξουν οι συνομιλίες και μετά να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, συνιστά ουσιαστικά κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου. Πως μπορεί το Εθνικό Συμβούλιο να ασκεί τον συμβουλευτικό του ρόλο όταν ενημερώνεται εκ των υστερών;

Αυτά οφείλει να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθαρά και ξάστερα, αν επιθυμεί να ενημερώνεται ο Λαός. Οι εξελίξεις πλέον είναι τόσο καθοριστικές που το Εθνικό Συμβούλιο θα έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή συνεδρία. .Εκτός και αν ο κ. Αναστασιάδης προτιμά τον Λαό στο σκοτάδι, για να μην φαίνονται οι τραγικές αποτυχίες της στρεβλής αντίληψης του για την λύση του Κυπριακού.

 

Γραφείο Τύπου
24 Αυγούστου 2016

ροή ειδήσεων