Οι θέσεις του Σταύρου Μαλά και του Άντρου Κυπριανού, που τον στηρίζει, αποτελούν κίνδυνο για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού
Ανακοινώσεις |

Ο κ. Άντρος Κυπριανού θεωρεί «σοβαρότητα, ετοιμότητα και ωριμότητα», τις θέσεις του Σταύρου Μαλά, ο οποίος σε συνέντευξη του χθες βράδυ:

• Δήλωσε έτοιμος να δεχθεί την παραμονή στην Κύπρο, μετά τη λύση, 2-3 χιλιάδων τούρκων στρατιωτών, χωρίς καν να διευκρινίζει το χρονικό διάστημα της παραμονής τους.
• Αποδέχτηκε την άρνηση της Τουρκίας να μη συζητά τη θέση «μηδέν εγγυήσεις – μηδέν στρατός».

Οι θέσεις του Σταύρου Μαλά και του Άντρου Κυπριανού, που τον στηρίζει, αποτελούν κίνδυνο για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Σοβαρότητα, ετοιμότητα και ωριμότητα, έχει αποδείξει πως διαθέτει και έχει επιδείξει, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος διεκδικεί:

• Πλήρη και μόνιμη κατάργηση οποιουδήποτε επεμβατικού ή εγγυητικού δικαιώματος τρίτης χώρας που θα αφορά είτε το σύνολο είτε τμήμα της Κυπριακής επικράτειας.
• Κατάργηση των επεμβατικών και εγγυητικών δικαιωμάτων πριν από την παραπομπή της Συμφωνίας λύσης σε δημοψήφισμα. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τη Συνθήκη Συμμαχίας του 1960.
• Πλήρη αποχώρηση του συνόλου των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί πριν την έναρξη εφαρμογής της λύσης.

Σοβαρότητα, ετοιμότητα και ωριμότητα είναι να έχεις θέσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της, όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος και όχι θέσεις που θα τις αποδεχτεί η Τουρκία, όπως ο Σταύρος Μαλάς.

 

Γραφείο Τύπου
24 Ιανουαρίου 2018

ροή ειδήσεων