Οι θέσεις του Σταύρου Μαλά οδηγούν σε λύση με κράτος, που θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο
03 Δεκ 2017 Ανακοινώσεις

Να μοιράσουμε την πατρίδα μας με την Τουρκία, θα είναι η κατάληξη, αν εφαρμοστούν οι θέσεις, που δημόσια εκφράζει ο Σταύρος Μαλάς, όπως η αποδοχή της παραμονής τουρκικού στρατού στην Κύπρο, μετά τη λύση του κυπριακού.

Ο κ. Μαλάς στα πέντε χρόνια παντελούς απουσίας του από τα κοινά, μίλησε μία φορά και υποστήριξε τις θέσεις και τους χειρισμούς Αναστασιάδη στο κυπριακό.

Ως υποψήφιος, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν στο Crans Montana, δηλαδή από:

• Την εκ περιτροπής Προεδρία.
• Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Την παραμονή όλων των εποίκων.
• Τις μεταβατικές εγγυήσεις.
• Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού.

Αυτά, που υποστηρίζει ο κ. Μαλάς και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, δεν οδηγούν σε μια κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, αλλά στη γένεση ενός τερατουργήματος, που θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο.

Η αρμονική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο δημοκρατικής, λειτουργικής, βιώσιμης και διαρκούς λύσης, είναι για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τις Δυνάμεις της Αλλαγής, αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Διερωτόμαστε, πως, με την παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση του κυπριακού, όπως αποδέχεται ο κ. Μαλάς, θα επιτευχθεί αρμονική συμβίωση Ε/κ και τ/κ.

Γραφείο Τύπου
3 Δεκεμβρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media