«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ/ΔΗΣΥ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αλλά και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που διαπιστώνουν μια δήθεν «θετική προσέγγιση εκ μέρους της Τουρκίας», σε σχέση με το Κυπριακό, εθελοτυφλούν.

Οι τουρκικοί ελιγμοί των ημερών αυτών, δεν συνιστούν κάποια «θετική» προσέγγιση, αλλά αποτελούν μια πάγια τακτική εξαπάτησης, η οποία δίνει άλλοθι σε όσους θέλουν να αποενοχοποιήσουν την Τουρκία, είτε συνειδητά, είτε από αδυναμία.

Δυστυχώς, οι υποκειμενικές διαπιστώσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις τουρκικές προθέσεις και οι γενικότερες εκτιμήσεις τους για την Τουρκία, συνθέτουν μια ακόμα αποτυχία του Υπουργού Εξωτερικών και της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, καθώς αποτυγχάνουν να πείσουν τους ευρωπαίους εταίρους για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και, κυρίως, για την ανάγκη επιβολής κυρώσεων.

Μια αποτυχία, που αποδυναμώνει περαιτέρω την ήδη μειωμένη αξιοπιστία και διαπραγματευτική θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, παραμονές της νέας Πενταμερούς, την ώρα μάλιστα που τα Ηνωμένα Έθνη τηρούν στάση ανοχής απέναντι στις κραυγαλέες, επεκτατικές και διχοτομικές προθέσεις και αξιώσεις της τουρκικής πλευράς.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει ότι είναι επιβεβλημένη μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, ακριβώς γιατί χρειάζεται βελτίωση της διαπραγματευτικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να πετύχουμε μια σωστή λύση. Διαφορετικά, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο οδυνηρό αδιέξοδο.

Γραφείο Τύπου

26 Ιανουαρίου 2021

ροή ειδήσεων