Η βαριά κληρονομιά, που μας άφησαν οι ήρωες του 1940, δεν μας επιτρέπει να λιγοψυχήσουμε και να ξεπουλήσουμε πατρίδες
Ανακοινώσεις |

Το 1940, οι Έλληνες παρέδωσαν το καλύτερο μάθημα σε όλους τους λαούς και ιδιαίτερα σε εμάς, τους απογόνους τους, το μάθημα πως κανένας εχθρός δεν είναι αήττητος, όταν υπάρχει πίστη στο δίκαιο, πως η ελευθερία και η δημοκρατία είναι υπέρτατα αγαθά, πως χωρίς αξιοπρέπεια η ζωή είναι χειρότερη κι από το θάνατο.

Εάν, προσπαθήσουμε έστω να πλησιάσουμε τα επίπεδα του ηρωισμού τους και να αναλογιστούμε ότι η ψυχή και η ιστορία αντιμετώπισαν με επιτυχία σιδερόφραχτους στρατούς, τότε ο Ελληνισμός μπορεί να ελπίζει, ειδικότερα στην Κύπρο, που απειλείται με αφανισμό από τον τούρκο εισβολέα.

Οι Έλληνες, με φτωχό οπλισμό, αλλά με στρατιές μαραθωνομάχων και σαλαμινομάχων στο πλευρό τους, κατάφεραν το πρώτο μεγάλο πλήγμα κατά του φασιστικού άξονα με τη νίκη κατά του Μουσολίνι και με την, καταστροφικά χρονοβόρα για τους Ναζί, αντίσταση κατά της χιτλερικής Γερμανίας, άλλαξαν τη ροή της της ιστορίας και καθόρισαν το αποτέλεσμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αγόγγυστα, ο Ελληνικός λαός άντεξε την απάνθρωπη γερμανική κατοχή και αντιστάθηκε σ’ αυτήν, γιατί πίστευε πως θα ερχόταν η πολυπόθητη στιγμή, που θα κτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες της απελευθέρωσης.

Από τα βάθη των αιώνων, οι Έλληνες, όσα χρόνια και να ζούσαν σκλαβωμένοι, στο τέλος παρέδιδαν στις επόμενες γενιές ελεύθερη πατρίδα.

Η βαριά κληρονομιά, που μας άφησαν οι ήρωες του 1940, δεν μας επιτρέπει να λιγοψυχήσουμε και να ξεπουλήσουμε πατρίδες στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου, δήθεν ρεαλισμού, στο όνομα μιας εγκληματικά αφελούς πεποίθησης, ότι θα μας σεβαστεί ο κατακτητής.

Γραφείο Τύπου

27 Οκτωβρίου 2019          

ροή ειδήσεων