Κ. Μαυρίδης: Η πρακτική άσκηση των νέων πρέπει να αμείβεται
Ανακοινώσεις |

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στη συζήτηση με θέμα «Ποιοτικές θέσεις πρακτικής άσκησης στην ΕΕ» στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενώπιον του Ευρ. Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νicolas Schmit.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετήσαμε ψήφισμα τον περασμένο Ιούνιο που καλεί την Ευρ. Επιτροπή να προχωρήσει σε νομοθετική πρόταση, η οποία να διασφαλίζει, σε όλα τα κράτη-μέλη, αμοιβή, καλύπτοντας τουλάχιστον το κόστος των βασικών βιοτικών αναγκών, για τις περιόδους πρακτικής άσκησης και που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πραγματική εργασιακή εμπειρία με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επιπλέον, καλούμε τα κράτη-μέλη να καταστήσουν τις περιόδους πρακτικής άσκησης προσιτές σε άτομα με αναπηρία και ευάλωτα άτομα. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να παρέχουμε καθοδήγηση και κίνητρα στους εργοδότες, ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις, για να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης, με απώτερο στόχο την προσφορά θέσης εργασίας υψηλής ποιότητας μετά την πρακτική άσκηση.»

Καταλήγοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής υπογράμμισε:

«Ως πολιτική ομάδα πρωτοστατήσαμε στο θέμα (για διασφάλιση ποιοτικών θέσεων πρακτικής άσκησης στην ΕΕ) επειδή πιστεύουμε ότι οι νέοι δεν είναι φθηνό, ούτε δωρεάν  εργατικό δυναμικό, αλλά είναι το αληθινό μέλλον της Ευρώπης.  Γι’ αυτό, προσδοκούμε ότι ο Επίτροπος Schmit θα φέρει ενώπιον μας μια νομοθετική πρόταση πριν το τέλος αυτής της θητείας.»

Γραφείο Τύπου

7 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων