«Καλοδεχούμενη η αλληλεγγύη της ΕΕ, αλλά για να είναι ισχυρή χρειάζονται πράξεις, τις οποίες οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε».
14 Ιούλ 2020 WEB TV, Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Η διεκδίκηση ξεκάθαρης απόφασης για επιβολή κυρώσεων της Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας για τις προκλητικές και παράνομες της ενέργειες, είναι μονόδρομος.

Πρόκειται για το μοναδικό χειροπιαστό εργαλείο με το οποίο αυτή τη στιγμή μπορούμε ν’ ασκήσουμε πίεση, προς όφελος του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.  

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε ανησυχία και προβληματισμό για τα συγκεχυμένα μηνύματα που εξάγονται από το χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

Καλοδεχούμενη η αλληλεγγύη, αλλά για να είναι ισχυρή χρειάζονται πράξεις, τις οποίες οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε.

Έχει αποδειχθεί ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη και αλαζονική τουρκική επιθετικότητα στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Οι θέσεις που διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είναι σωστές, πρέπει όμως και η Κύπρος, να διεκδικήσει με την ίδια αποφασιστικότητα την έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων και να επιμείνει στον στόχο μιας ξεκάθαρης και αυστηρής επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media