«Καλούμε πολιτική ηγεσία και λαό, σε ενότητα και εγρήγορση»
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κύπρος και η Ελλάδα, βιώνουμε την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα σε όλη της την έκταση και ένταση, με τις εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας να καλύπτονται σε όλα τα μέτωπα.

Είναι αδιαμφισβήτητο και προφανές ότι, η πολιτική του κατευνασμού των τελευταίων χρόνων, έχει αποτύχει.

Πολλά μπορούν να λεχθούν για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Αυτή την ώρα, όμως, προέχει η αντίσταση στις τουρκικές μεθοδεύσεις και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ως Δημοκρατικό Κόμμα, καλούμε σύσσωμη την πολιτική ηγεσία και το λαό, σε ενότητα και εγρήγορση.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση – η οποία έχει και την ευθύνη για πρωτοβουλίες οικοδόμησης κλίματος ενότητας και συλλογικότητας – να αξιοποιήσει τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που καταθέτει εδώ και 3 χρόνια το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και προτάσεις και εισηγήσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την συνολική και συλλογική εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δράση και πολιτική της Τουρκίας και να της προκαλέσουμε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό κόστος, σε συνεργασία με χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες περιφερειακές δυνάμεις, με απώτερο στόχο την αλλαγή της στάσης της.

Γραφείο Τύπου

23 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων