Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις νέες προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού στην περιοχή της Πύλας.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη, παράνομη και αυθαίρετη απόπειρα επιβολής νέων τετελεσμένων επί του εδάφους και για μια ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.
Οι τουρκικές κινήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο συστηματικής υπονόμευσης κάθε προοπτικής σταθερότητας και ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.
Το ΔΗΚΟ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα διεθνή φόρα, ώστε να καταγγελθούν οι τουρκικές προκλήσεις και να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στην Τουρκία.
Την ίδια ώρα, απαιτούμε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η οποιαδήποτε ανοχή απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις αποθρασύνει την κατοχική δύναμη και ενισχύει την αδιαλλαξία της.
Γραφείο Τύπου
15 Απριλίου 2026