Κατεπειγόντως συζήτηση για τα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης
27 Φεβ 2018 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα μαζί με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον ανεξάρτητο βουλευτή, Παύλο Μυλωνά, απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, με την οποία ζητείται κατεπειγόντως συζήτηση στην Επιτροπή, με θέμα τα προβλήματα της λειτουργίας της απονομής δικαιοσύνης, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά σε χώρο των δικαστηρίων στη Λευκωσία.

Η συζήτηση του θέματος αποσκοπεί στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και στη λήψη μέτρων προς διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης στα δικαστήρια Λευκωσίας.

Στην επιστολή ζητείται η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ως πολιτικού προϊσταμένου των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του θέματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να έχουν καταστραφεί φάκελοι ποινικών και άλλων υποθέσεων και ζητεί όπως καταβληθεί κοινή προσπάθεια προς άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μηχανισμοί απονομής δικαιοσύνης.

 

Γραφείο Τύπου
27 Φεβρουαρίου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media