Με αρνητικό πρόσημο, στην τριμερή του Βερολίνου – Ανησυχία Δημοκρατικού Κόμματος για την έκβαση της συνάντησης

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που βλέπουμε ότι, κάτω από αρνητικές και προβληματικές συνθήκες και χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση, με αμφίβολη την έκβαση της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εκτιμά ότι, στην παρούσα φάση, η προκλητικότητα και αποθράσυνση  της Τουρκίας, οι σκοπιμότητες τουρκοκυπρίων πολιτικών και η ουδετερότητα των Ηνωμένων Εθνών, δημιουργούν ένα, αρνητικό για την πλευρά μας, έδαφος.

Η Τουρκία, θέτει όρους, όπως η αποδοχή της λεγόμενης πολιτικής ισότητας, της εκ περιτροπής προεδρίας και της λεγόμενης αποτελεσματικής συμμετοχής, δηλαδή των τ/κ βέτο, πριν καν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Η τουρκική παρανομία στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται και εντείνεται.

Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που του Δημοκρατικό Κόμμα είχε τονίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία πριν να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες κάτω από την απειλή της βίας.

Σήμερα οδηγούμαστε σε μία τριμερή συνάντηση που κάθε άλλο παρά δημιουργεί προοπτικές και αισιοδοξία.

Γιατί, αυτό στέλλει παντελώς λανθασμένα μηνύματα στην Άγκυρα, ότι δηλαδή η πολιτική της κανονιοφόρου πετυχαίνει.

Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει, ότι η οποιαδήποτε διαδικασία για το κυπριακό λάβει χώρα υπό τις πιο πάνω συνθήκες, θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις υπό

Τουρκικούς όρους, με την Ελληνοκυπριακή πλευρά να καθίσταται αντικείμενο αφόρητων πιέσεων, ειδικά στον ενεργειακό τομέα.

Η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων χρόνων πρέπει επιτέλους να τερματιστεί.  Μας έχει οδηγήσει από το ένα αδιέξοδο στο άλλο, από τη μία παταγώδη αποτυχία στην άλλη.

Γραφείο Τύπου  – 25 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media