«Με υπέρμετρη αλαζονεία, η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ επιχειρεί αποπροσανατολισμό από τις δικές της ευθύνες στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «η αντιπολίτευση πυροβολεί και σκοτώνει στην πράξη το Επενδυτικό Πρόγραμμα» αλλά και η προσπάθεια μετακύλησης των ευθυνών για το διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου, δείχνει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κριτική με υπέρμετρη αλαζονεία για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ως απάντηση επισημαίνουμε τα εξής:

  • Το Δημοκρατικό Κόμμα ψήφισε υπέρ του Προγράμματος.
  • Είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που το καταστρέφει με ύποπτες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις, αλλά και με την ανικανότητα και την αμέλεια που επιδεικνύει.
  • Η Βουλή είναι που κατέθεσε πρόταση νόμου βελτίωσης του προγράμματος, με δική της πρωτοβουλία, ενώ η κυβέρνηση καθυστέρησε ένα χρόνο να φέρει τους κανονισμούς που απαίτησε η Βουλή με νόμο. 
  • Αίσχος προκαλεί το γεγονός το ότι η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις δικές της ευθύνες, έχει ξεκινήσει μια παράνομη και προκλητική αστυνομική δίωξη της Βουλής, κάτι που συνιστά τη χειρότερη συνταγματική εκτροπή των τελευταίων χρόνων. 
  • Δεν είμαστε εμείς που εμπλέκουμε προσωπικά τον κ. Αναστασιάδη στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων», αλλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επηρεάζουν επενδυτές και διεθνείς θεσμούς, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πλέον απειλεί ανοικτά με τερματισμό του προγράμματος.

Αντί η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, να αναλώνεται σε θεωρίες συνομωσίας, σε ασκήσεις αποπροσανατολισμού, αλλά και εκφοβισμού της Βουλής, καλά θα ήταν να καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για το πως θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τις νέες πιέσεις κατάργησης του προγράμματος. 

Με άλλα λόγια, αναμένουμε να μας πει η κυβέρνηση πως προτίθεται να  στείλει το μήνυμα διεθνώς, πως η ανικανότητα, η αμέλεια και η διαπλοκή που σήμερα χαρακτηρίζουν το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, θα πάψουν να υφίστανται.

Γραφείο Τύπου

4 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων