ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΕΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ, ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ
Ανακοινώσεις |

Σε συνέντευξη του ο κατοχικός ηγέτης, λίγες μέρες πριν να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας.

Ισχυρίζεται πως στις διαπραγματεύσεις έχουν συμφωνηθεί τα ακόλουθα:

  • Ότι μέσα από το σχέδιο λύσης τερματίζεται η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Ότι ο όρος «ιδρυτικά κράτη» έχει συμφωνηθεί
  • Ότι δεν θα φύγει κανένας έποικος από την Κύπρο και ότι όλοι οι έποικοι θα μετατραπούν σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Ότι ΔΕΝ πρόκειται να συζητηθεί το εδαφικό ΕΚΤΟΣ και εάν εμείς ΠΡΩΤΑ αποδεχθούμε τις τούρκικες εγγυήσεις    

 

Μετά και από αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων για να ενημερωθεί ο λαός και να φανεί ποιος λέει την αλήθεια.

Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει στη συσκότιση τότε λυπούμαστε να παρατηρήσουμε πως αυτό αποδεικνύει ότι κάτι έχει να κρύψει.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι πρώτος και απαράβατος όρος για την επίτευξη συμφωνίας και για μια βιώσιμη λύση.

Εάν καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η όποια συμφωνία δεν θα είναι βιώσιμη, αλλά θα υποθηκεύει το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην Τουρκία και η Κύπρος θα μετατραπεί σε ένα δυσλειτουργικό προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Ήδη, η τουρκική πλευρά, με την ανοχή του κ. Αναστασιάδη, κορυφώνει τις μεθοδεύσεις της για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με την επικείμενη συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όλες οι αρνητικές εξελίξεις αποτελούν συνέπεια της εσφαλμένης, υποχωρητικής πολιτικής που ασκεί ο κ. Αναστασιάδης.

Εάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιθυμεί να έχει τη στήριξη του λαού, πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια και να εγκαταλείψει τη μυστικοπάθεια.

 

Γραφείο Τύπου – 19 Σεπτεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων