ΜΟΝΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις |

Η τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται με τα παράνομα NOTAM, που εξέδωσε η Τουρκία και το ψευδοκράτος για στρατιωτικές ασκήσεις και ασκήσεις διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας και με την απαγόρευση, από το κατοχικό καθεστώς, της Ακολουθίας του Επιταφίου στην κατεχόμενη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, επιβεβαιώνει τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς και την παντελή απουσία βούλησης για ουσιαστική διαπραγμάτευση στο κυπριακό.

Επιβεβαιώνεται επίσης, ότι η τουρκική πλευρά, όσο δεν αναγκάζεται να πληρώσει πολιτικό κόστος για τη συμπεριφορά της και όσο γνωρίζει ότι οι εξωφρενικές της αξιώσεις, δεν αντιμετωπίζονται από την πλευρά μας με αποφασιστικότητα, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνεται και θα συνεχίσει να αξιώνει.

Η τουρκική στάση, αποδεικνύει ότι τώρα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η αλλαγή στρατηγικής, όπως έχει προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η πολιτική και στρατηγική, που ασκείται μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, αλλά απομακρύνει την προοπτική συμφωνίας στο κυπριακό, καθώς η τουρκική πλευρά εντείνει την αδιαλλαξία της, καθιστώντας τις διαπραγματεύσεις μη παραγωγικές.

 

Γραφείο Τύπου
13 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων