ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Από τη στιγμή που προαναγγέλθηκε από τον Μουσταφά Ακκιντζί – και αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη – η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία επισυνάπτεται, ζήτησε όπως μη συνυπογραφεί κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Ακκιντζί, προτού αυτό συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο και πριν να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στα μείζονα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, του εδαφικού και των εποίκων.

Για να μην απολέσει το Εθνικό Συμβούλιο τον συμβουλευτικό του ρόλο και για να μη βρεθεί ενώπιον τετελεσμένου γεγονότος, προτείνουμε όπως η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου μεταφερθεί για αύριο 13 Σεπτεμβρίου και η σύσκεψη των αρχηγών για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης μεταφερθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση μας έχει πρακτική σημασία, αλλά κυρίως προσβλέπει στο συλλογικό χειρισμό μιας κρίσιμης στιγμής για τις διαπραγματεύσεις.

Ευελπιστούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω και την υστάτη θα λειτουργήσει συλλογικά και με διαφάνεια.

Γραφείο Τύπου
12 Σεπτεμβρίου 2016

 

Επιστολή Νικόλα Παπαδόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

 

ροή ειδήσεων