Νικόλας Παπαδόπουλος: «Αν ο διπλασιασμός του συμπληρώματος του επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα τον υπερψηφίσει»

«Θεωρούμε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 θα πρέπει να υπάρξει ο διπλασιασμός του συμπληρώματος του επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη οικονομική δυσπραγία. Θα επιμένουμε, αυτή η αύξηση να περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020, αλλιώς το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Χαμηλοσυνταξιούχων, Γιαννάκη Σπετσιώτη και Γιαννάκη Χριστοδούλου.

«Αποτελεί μεγάλη ντροπή, για την κυπριακή πολιτεία ότι, ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων της τρίτης ηλικίας σχεδόν, ένας στους τρείς συνταξιούχους, ζει αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας. Αποτελεί απόδειξη ότι δυστυχώς δεν έχουμε κάνει όσα έπρεπε να είχαμε κάνει ως πολιτεία, ώστε τα άτομα της τρίτης ηλικίας να μπορούν να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το Δημοκρατικό Κόμμα επέμενε και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σημαντική αύξηση του συμπληρώματος του επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Στη συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τους χαμηλοσυνταξιούχους, συζητήθηκαν τα προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες της τρίτης ηλικίας.

«Η αύξηση του συμπληρώματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν αποτελεί τη συνολική λύση αυτού του μεγάλου προβλήματος καθώς η ανεπάρκεια των συντάξεων δεν επηρεάζει μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά όλους τους συνταξιούχους. Είμαστε μια από τις χειρότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χειρότερες επιδόσεις σε ότι αφορά τις συντάξεις», σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και κατέληξε:

«Είναι σε αυτό το πλαίσιο που το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι πρέπει να προωθηθεί μια ριζική μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης στον τόπο μας που αφορά τις συντάξεις και πρέπει να υιοθετηθούν καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να αυξηθούν οι συντάξεις για όλους και όλοι οι συνταξιούχοι της Κύπρου να ζουν σε συνθήκες ανεξάρτητης οικονομικής διαβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας».

Γραφείο Τύπου

6 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media