Νικόλας Παπαδόπουλος: «Αναγκαίος ο κοινωνικός διάλογος με όλους τους φορείς, για το θέμα των μισθών, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνοχή και αποδοχή»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να συνεχίσει να έχει φωνή στην Ευρωβουλή. Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό θα έπρεπε να προτάσσεται από την πλευρά μας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ότι η λύση του κυπριακού, για να είναι βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική, πρέπει να είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, μιλώντας ενώπιον περιφερειακής συγκέντρωσης του ΔΗΚΟ στην Χοιροκοιτία.

 «Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, η κ. Τζειν Χολ Λουτ, αυτό είναι που θα πρέπει να ακούσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι δήθεν ‘‘νέες’’ ιδέες, όπως αυτή της λεγόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η οποία κατατέθηκε χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου ως ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κύπρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της. Με όλα τα λάθη, τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη συνοχή της και την ενοποίηση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα παγκόσμιο πόλο, που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, στη σταθερότητα και τη συνεργασία, ειδικά σε ότι αφορά την περιοχή μας, την πολύπαθη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Κύπρος πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να καθορίζει τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχουμε το στόχο, η πατρίδα μας να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Για το θέμα των αποκοπών στους μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας και την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Αρχηγούς των κομμάτων θα συνεχιστεί σε νέα σύσκεψη Αρχηγών, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, καθώς αναμφίβολα το σύνθετο αυτό θέμα έχει και νομικές και συνταγματικές πτυχές».

Επί της ουσίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε και εντός της σύσκεψης. Μίλησε δηλαδή για «την ανάγκη ενός κοινωνικού διαλόγου με όλους τους φορείς, για το θέμα των μισθών, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνοχή και αποδοχή».

Στην ομιλία του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών δεν τίθεται ως προϋπόθεση για τη στάση του Κόμματος, «γιατί το Δημοκρατικό Κόμμα ενεργεί πάντα με υπευθυνότητα, σε αντίθεση με την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης». Τόνισε, όμως, «ότι υπάρχει τεράστιο θέμα αναξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση του λαού». «Η παραίτηση», συμπλήρωσε, «θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την σαφέστατη και πλήρη πολιτική ευθύνη που της αποδίδει το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά, θα στείλει και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και επιδιώκει να βελτίωση τη σχέση της με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».  

Καταλήγοντας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος και κάλεσε όλους να δώσουν μαζί με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος, τον δύσκολο, αλλά όμορφο εκλογικό αγώνα.

Γραφείο Τύπου

8 Απριλίου 2019

ροή ειδήσεων