ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΝΝΕΑ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη Στελεχών του ΔΗΚΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό:

«Η Τουρκία και ο κ. Ακκιντζί συνεχίζουν να δυναμιτίζουν την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και να σκληραίνουν την ήδη απαράδεκτη στάση τους, χωρίς να υφίστανται το παραμικρό πολιτικό κόστος. Και δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, φαίνεται πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν και να αναδείξουν την τουρκική αδιαλλαξία.
Η αποτυχία της πολιτικής των τελευταίων εννέα ετών των κ. κ. Χριστόφια-Αναστασιάδη είναι εμφανής. Όχι μόνο έχει αποθρασυνθεί η τουρκική αδιαλλαξία, αλλά ο κατοχικός ηγέτης θα πετύχει ακόμη και να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και να ικανοποιηθεί ο εκβιασμός του για να καθορίσει ποια παιδεία θα διδάσκουμε στα παιδιά μας.
Επιπρόσθετα, συνεχίζεται από τον κ. Αναστασιάδη, με την πλήρη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, η πολιτική της σιωπηρής ανοχής στις προσπάθειες αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη και του ψευδοκράτους.
Ο κ. Άιντε λειτουργεί σαν λομπίστας της Τουρκίας στην Ευρώπη. Καμία αντίδραση.
Ο κ. Ακκιντζί αλωνίζει στις Βρυξέλλες, προωθώντας τις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας για το θέμα των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών, χωρίς να εκδηλωθεί έστω και στοιχειώδης αντίδραση από την κυβέρνηση. Καμία αντίδραση
Πότε ο κ. Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ θα υπερασπιστούν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα αντιδράσουν στις εξοργιστικές μεθοδεύσεις του Ακκιντζί και της Τουρκίας; Πότε επιτέλους θα ασκηθεί στοιχειώδης διεκδικητική πολιτική;
Απαιτείται νέα στρατηγική στο Κυπριακό, όπως την πρότεινε το Δημοκρατικό Κόμμα, που θα δημιουργεί οικονομικό και πολιτικό κόστος στην Τουρκία και θα ανατρέπει τα αδιέξοδα της αποτυχημένης στρατηγικής των τελευταίων εννέα χρόνων», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά και στις επαφές που πραγματοποιούνται για το θέμα των προεδρικών εκλογών του 2018.

«Ολοκληρώσαμε τις επαφές στο πλαίσιο της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, για τις διαβουλεύσεις για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Η Γραμματεία του κόμματος θα προβεί σε μια πρώτη αξιολόγηση των δεδομένων και θα ληφθούν σύντομα αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ο στόχος παραμένει: Επιδιώκουμε την αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία πιστεύουμε ότι έχει αποτύχει, επιδιώκουμε την αλλαγή της Κύπρου μέσω των εκλογών προς το καλύτερο, επιδιώκουμε τη στήριξη της κοινωνίας, τη βελτίωση της οικονομίας, τη διεκδίκηση στο κυπριακό.
Και για να επιτύχουμε όλους αυτούς τους στόχους, θεωρούμε ότι η μόνη οδός που μας προσφέρεται είναι η συνεργασία των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.
Είμαστε πάρα πολύ ενθαρρυμένοι και εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε και συνεργασία και κοινό υποψήφιο σε ότι αφορά τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και προοπτική επιτυχίας στις προεδρικές εκλογές».

 

Γραφείο Τύπου
4 Απριλίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media