ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Το κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη του φάση από ποτέ, λόγω της εντεινόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας και η θέση της πλευράς μας είναι δυσχερέστατη, λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας και της αποτυχίας πρόληψης και αντιμετώπισης της σκληρής στάσης της τουρκικής πλευράς», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος Επαρχίας Αμμοχώστου, που έγινε στο Παραλίμνι.

«Οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του Δημοκρατικού Κόμματος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι με τη ψήφιση του νόμου Ακκιντζί, θα ενθαρρύνουμε και θα προκαλέσουμε περαιτέρω επεκτατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς, αυτό διαπιστώνουμε σήμερα».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξηγήσει στο λαό, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την τούρκικη προκλητικότητα και πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις και τόνισε:

«Γιατί, η δική μας εκτίμηση και διαπίστωση είναι ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών, η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων, η αφελής πολιτική του εξευμενισμού της Τουρκίας, έχει αποτύχει, έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε τη διαπίστωση ότι η ελπίδα και η προοπτική για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, έχουν απομακρυνθεί.

«Μόνο με μία νέα στρατηγική, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  για μια διαρκή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάθεσε τις προτάσεις του για τη νέα στρατηγική από τις 13 Φεβρουαρίου. Ακόμα δεν έχουν συζητηθεί. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, δεν δείχνουν καμία διάθεση να συζητήσουν. Ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε αλλαγή στρατηγικής και πολιτικής, είναι να επιτύχουμε την αλλαγή στη διακυβέρνηση», τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην απόφαση των κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου για τις προεδρικές εκλογές.

«Η απόφαση της 24ης Απριλίου είναι ιστορική. Ο Ενδιάμεσος Χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε και για την στήριξή του προς την υποψηφιότητα του, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική του και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά του στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

«Με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, της απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που να ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Γραφείο Τύπου
26 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων