Νικόλας Παπαδόπουλος: «Οι νέοι έχουν τη δύναμη και την επιλογή, να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, για να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Οι νέοι πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν σε άλλους να επιλέγουν γι’ αυτούς», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ), προσθέτοντας ότι «οι νέοι έχουν τη δύναμη και την επιλογή να προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, για να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».   

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε την ανάγκη δυναμικής εκπροσώπησης του ΔΗΚΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πρέπει όχι μόνο να συμμετέχουμε, αλλά και να καθορίζουμε τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχουμε το στόχο, η Κύπρος να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της παρουσίας του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

«Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την έδρα που μας αναλογεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τη συμμετοχή μας στην προοδευτική συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναφερόμενος σε θέματα επικαιρότητας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την άποψη ότι οι έντονες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε στη Βουλή, είτε στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις του με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, με προφανή στόχο τη συσπείρωση ενόψει ευρωεκλογών, δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, όπως την καταγράφει ρητά το Πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής.

«Η απόλυτη πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, βαραίνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών και τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Συστήνουμε στους κυβερνώντες λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη ταπεινοφροσύνη και μεταμέλεια, απαιτούμε λογοδοσία, απαιτούμε ανάληψη ευθύνης, απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών».

Καταλήγοντας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος και κάλεσε όλους να δώσουν μαζί με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος, τον δύσκολο, αλλά όμορφο εκλογικό αγώνα.

Γραφείο Τύπου

5 Απριλίου 2019

ροή ειδήσεων