ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, είχε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων.

«Για μας το ζήτημα της διαπίστωσης της τύχης των αγνοουμένων είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα το οποίο είναι ανεξάρτητο από οποιανδήποτε άλλη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού από οποιονδήποτε άλλο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και γι’ αυτό είναι που, εμείς θέλουμε οι προσπάθειες διαπίστωσης της τύχης των αγνοουμένων να συνεχιστούν και να ενταθούν. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι την δυστοκία ιδιαίτερα από πλευράς της τούρκικης πλευράς να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες να καταφέρουμε να βρούμε που είναι θαμμένα αγαπημένα μας, συγγενικά μας πρόσωπα. Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, για τις δικές μας επαφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ζητήματα που αφορούν τους αγνοούμενους στην Κύπρο, τον οποίον έχουμε προσκαλέσει να έλθει να επισκεφθεί την Κύπρο. Ελπίζουμε ότι την αμέσως επόμενη περίοδο θα απευθυνθεί μία επίσημη πρόσκληση μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων για να μπορέσει να επισκεφθεί την Κύπρο και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι πιέσεις πάνω στην τούρκικη πλευρά και ιδιαίτερα στον κατοχικό στρατό, για να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές έρευνες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης ευχαρίστησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την καλή και χρήσιμη συνάντηση και για την ενημέρωση που έτυχε για τις επαφές του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος στις Βρυξέλλες και είπε:

«Εκφράσαμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις και θέσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, που εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, τόσο τα αποτελέσματα όσο και οι ρυθμοί δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν. Πρέπει να εργαστούμε συστηματικά, μεθοδικά. Θέλουμε την βοήθεια όλων ιδιαίτερα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, έτσι που επιτέλους η τουρκική πλευρά να πειστεί να συνεργαστεί ειλικρινά και να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε το συντομότερο δυνατόν. Οι αριθμοί δείχνουν ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, έτσι ώστε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής να καταστεί πιο αποτελεσματικό και οι ρυθμοί πιο γρήγοροι. Δεν μπορεί το θέμα να πάει άλλα δέκα ή είκοσι χρόνια».

 

Γραφείο Τύπου
20 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων