Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Κανένα πλαίσιο και κανένας όρος αναφοράς, δεν θα οδηγήσει σε βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση του κυπριακού, εάν δεν είναι όλα συμβατά με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

“Μέχρι την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας των φύλων, έχουμε, ως κοινωνία, αλλά και ως πολιτεία, να διανύσουμε πολύ δρόμο», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της ΓΟΔΗΚ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε φαινόμενα ανισότητας των δύο φύλων σε ότι αφορά την αμοιβή για την ίδια εργασία και για τις λιγότερες ευκαιρίες, που έχουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας και στη δημόσια ζωή.

«Ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε υιοθετήσει νομοθεσίες και έχουμε επικυρώσει διεθνείς συμβάσεις. Αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς εκκρεμεί η πραγματική και ουσιαστική εφαρμογή αυτών που έχουμε υιοθετήσει», υπέδειξε ο κ. Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της βίας κατά των γυναικών:

«Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα πέσει θύμα σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής ή άλλης μορφής βίας. Πρέπει να παλέψουμε, για να ανατρέψουμε αυτή τη θλιβερή εκτίμηση. Η βία ενάντια των γυναικών και των κοριτσιών μας, είναι έγκλημα έναντι ολόκληρης της κοινωνίας μας. Στο Δημοκρατικό Κόμμα ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου ως ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κύπρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της. Με όλα τα λάθη, τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη συνοχή της και την ενοποίηση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα παγκόσμιο πόλο, που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, στη σταθερότητα και τη συνεργασία, ειδικά σε ότι αφορά την περιοχή μας, την πολύπαθη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Κύπρος πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να καθορίζει τις εξελίξεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πετύχουμε το στόχο, η πατρίδα μας να έχει τη θέση που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της παρουσίας του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

«Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την έδρα που μας αναλογεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τη συμμετοχή μας στην προοδευτική συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και σήμερα, που η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, η κ. Τζειν Χολ Λουτ, είναι στην Κύπρο και πραγματοποιεί επαφές, αυτό είναι που θα πρέπει να ακούσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι κανένα πλαίσιο και κανένας όρος αναφοράς, δεν θα οδηγήσει σε βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση, εάν δεν είναι όλα συμβατά με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναφερόμενος στα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε την αυριανή σύνοδο του Συμβουλίου των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για το θέμα των περικοπών στους μισθούς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εξαιρετικά κρίσιμη.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε ότι είναι έτοιμο να συνδράμει, για να εξευρεθεί μια λύση στο πολυσύνθετο ζήτημα, που όντως προκαλεί αναταράξεις. Όμως, οι κυβερνώντες, οι οποίοι αψήφησαν τη σαφή θέση μας πως, σε ότι αφορά το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και το ίδιο το Πόρισμα, πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αλαζονεία και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη. Επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι η παραμονή του Υπουργού Οικονομικών στη θέση του, προκαλεί πολιτική αστάθεια, καθώς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ούτε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ούτε στο λαό. Απαιτήσαμε λογοδοσία, απαιτήσαμε ανάληψη ευθύνης, απαιτήσαμε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε».

Καταλήγοντας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος και κάλεσε όλους να δώσουν μαζί με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του  Δημοκρατικού Κόμματος, τον δύσκολο, αλλά όμορφο εκλογικό αγώνα.

Γραφείο Τύπου

7 Απριλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media