Νικόλας Παπαδόπουλος: «Καθήκον μας να ελέγξουμε τη σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

«Υπερψηφίζουμε αυτά τα νομοσχέδια, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση, καθώς καθήκον μας είναι να ελέγξουμε την σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ για το καλό των πολιτών, της υγείας και της οικονομίας», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και για τα ελλείμματα των νοσοκομείων και εισηγήθηκε όπως προωθηθεί οργανισμός εποπτείας που θα βεβαιωθεί ότι η αυτονόμηση θα προχωρήσει πραγματικά, να υπάρξει δημιουργία κέντρων εξυπηρέτησης των ασθενών καθώς και όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων που τώρα εδρεύει στη Βρετανία, να έρθει στην Κύπρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε θλίψη και απογοήτευση για το επίπεδο του διαλόγου τις τελευταίες μέρες.

«Ακούσαμε πράγματα και θαύματα ότι ετοιμάζουμε τροπολογίες για να αναστείλουμε το ΓΕΣΥ. Το ΔΗΚΟ ψήφισε κάθε νομοσχέδιο, κάθε κανονισμό κάθε προϋπολογισμό για την υγεία εδώ κα 15 χρόνια. Αυτοί που άλλαξαν τρεις Υπουργούς Υγείας, αναφέρονται σε εμάς για καθυστερήσεις για το ΓΕΣΥ», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και διερωτήθηκε:

«Ποια πολιτική ακολούθησε η κυβέρνηση. Ποιο σχέδιο Υγείας προώθησε; Το πολυασφαλιστικό ή το μονοασφαλιστικό; Αυτό που δήλωνε ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, αυτό που δήλωνε ο νυν Υπουργός Υγείας, που έλεγε ότι θα προωθήσει ενώπιον των ασφαλιστικών εταιρειών ή το μονοασφαλιστικό; Η διγλωσσία της παρούσας κυβέρνησης θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Γραφείο Τύπου

16 Ιουνίου 2017

ροή ειδήσεων