ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Καθόλα σεβαστές χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, τις εσωτερικές διαδικασίες οποιουδήποτε άλλου κόμματος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών στη Συμμαχία Πολιτών, που αφορούν τις προεδρικές εκλογές.

Δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τις διαδικασίες στη Συμμαχία Πολιτών, ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι μετά το τέλος της διαδικασίας των επαφών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, θα υπάρξει συνεργασία των κομμάτων, που θα δημιουργεί την προοπτική νίκης στις προεδρικές εκλογές.

«Εμείς έχουμε καθορίσει τον απώτερο στόχο σε ότι αφορά τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Αυτός ο στόχος είναι η αλλαγή και η απαλλαγή από την παρούσα διακυβέρνηση, με σκοπό φυσικά να αλλάξουμε πολιτικές σε ότι αφορά τη διαχείριση του κυπριακού, αλλά και σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και πιστεύουμε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Και είμαι αισιόδοξος ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, που μόλις έχει ξεκινήσει, δηλαδή των επαφών με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και αυτές οι επαφές θα περιλάβουν και τη Συμμαχία Πολιτών, θα καταφέρουμε να καταλήξουμε και σε ένα κοινό προεκλογικό πρόγραμμα και σε ένα κοινό υποψήφιο, σε μία συνεργασία, που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε τις προεδρικές εκλογές».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος επανέλαβε ότι το ΔΗΚΟ θα επιδιώξει να έχει επαφές και με τη Συμμαχία Πολιτών, καθώς θεωρείται ότι είναι από τα κόμματα που περιλαμβάνονται στον ενδιάμεσο χώρο και προανήγγειλε συνάντηση με την ΕΔΕΚ για την ερχόμενη Τετάρτη, όπως και με τα υπόλοιπα κόμματα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι στις επαφές που θα ακολουθήσουν θα συζητηθούν και ονόματα υποψηφίων, όπως επίσης θα συζητηθεί το κριτήριο της εκλεξιμότητας και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του υποψηφίου.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δικαίωμα, όπως όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, να έχει άποψη. Πόσο μάλλον επειδή είμαστε και το μεγαλύτερο κόμμα του κέντρου. Και έχουμε άποψη. Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις και τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων, θα τους μεταφέρουμε τις δικές μας απόψεις και τις δικές μας εισηγήσεις και επαναλαμβάνω: Είμαστε στην αρχή αυτής της διαδικασίας, είμαι αισιόδοξος ότι όταν θα έχουμε τελειώσει, θα έχουμε και συμφωνία και κοινό υποψήφιο και προοπτική να κερδίσουμε τις προεδρικές εκλογές», κατέληξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Γραφείο Τύπου
13 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων