Νικόλας Παπαδόπουλος: «Πρέπει να αναβαθμιστεί ο θεσμός του Επιτρόπου Περιβάλλοντος»

Ο θεσμός του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, που πρώτη εισήγαγε η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, χρειάζεται σήμερα εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, ώστε να μπορεί να εκπληρώνει την αποστολή, για την οποία έχει αρχικά σχεδιαστεί. Για να γίνει αυτό, απαιτείται πολιτική βούληση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Δημοκρατικού Κόμματος και της εκστρατείας «Διάλογος», ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος στη Λευκωσία και είχε μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με την Επίτροπο, Ιωάννα Παναγιώτου, για το ρόλο του θεσμού και για τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος στα θέματα: αειφόρος ανάπτυξη, περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και η Επίτροπος Περιβάλλοντος συμφώνησαν σε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε να προωθηθούν εφαρμόσιμες λύσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες, για αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η διαχείριση αποβλήτων, η παροχή κινήτρων για προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για προσαρμογή της ζωής του Κύπριου πολίτη στην κλιματική αλλαγή, η διαχείριση των φυσικών πόρων κ.α.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, για την επίσκεψη και το έντονο του ενδιαφέρον, στην ενημέρωση και την προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικών που, φέρνουν την Κύπρο πιο κοντά στην επιτυχημένη υλοποίηση της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών, που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι στόχος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι να διαμορφώσει τέτοιες πολιτικές που να οδηγούν στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, με οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές, οι οποίες ενισχύουν η μία την άλλη. Να διασφαλίζουμε, τις ανάγκες των σημερινών γενεών, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο αυτές των επομένων.

Γραφείο Τύπου

29 Οκτωβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media