ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Την ανάγκη να ανακτήσει ο λαός την εθνική του αξιοπρέπεια, τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην Συνδιάσκεψη Στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος Λευκωσίας.

«Η πολιτική που ακολουθείται στο κυπριακό, τα τελευταία εννέα χρόνια, έχει αφαιρέσει από το λαό, αυτό για το οποίο ο λαός μας υπερηφανεύεται, την αξιοπρέπεια του. Παρακολουθεί ο λαός, τους τέως και νυν κυβερνώντες και τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να υποχωρούν μπροστά στις τουρκικές απαιτήσεις, να συμμορφώνονται με τις αξιώσεις της τουρκικής πλευράς, να ακολουθούν χωρίς τη στοιχειώδη αντίσταση τους οδικούς χάρτες που πρότεινε ο Ερντογάν και ο Ακκιντζί, να εφαρμόζουν την πολιτική του ‘‘καλού παιδιού’’, των ‘‘γενναιόδωρων υποχωρήσεων’’ και του εξευμενισμού της επεκτατικής Τουρκίας. Και που κατέληξε αυτή η πολιτική και αυτή η στρατηγική; Όχι μόνο στη συνέχιση της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, αλλά και στη σκλήρυνση της στάσης της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε:

«Φτάσαμε στο σημείο, ο Ακκιντζί με εντολές της Τουρκίας, να διακόπτει τις διαπραγματεύσεις, δήθεν για μια τροπολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πολιτικό κόστος. Φτάσαμε στο σημείο, αντί η πλευρά μας να προσπαθεί να αναδείξει την αδιαλλαξία και την ευθύνη της τουρκικής πλευράς, οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να σπεύδουν στα κατεχόμενα για να κατευνάσουν τον κατοχικό ηγέτη και να διαβεβαιώσουν ότι θα υποκύψουν στον εκβιασμό του», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόσθεσε:

«Ανακοίνωσε ο κ. Άιντα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και μόλις το έκανε, ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ότι η επανέναρξη στις 11 Απριλίου θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επομένων ημερών, δηλαδή από την υπερψήφιση ή όχι της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, μεθαύριο Παρασκευή. Φροντίζει ο κ. Ακκιντζί να τονίζει ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, εξαρτάται από την ικανοποίηση του εκβιασμού του. Τι προοπτικές επιτυχίας υπάρχουν, όταν η τουρκική πλευρά βλέπει την πλευρά μας να συνθηκολογεί. Πως θα καταστούν οι διαπραγματεύσεις παραγωγικές, όταν η αδιάλλακτη πλευρά, δεν αισθάνεται καμιά πίεση να αλλάξει τη στάση της;», διερωτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και συνέχισε:

«Αυτή η πολιτική, αυτή η στρατηγική, έχει αποτύχει παταγωδώς εκ του αποτελέσματος. Και πρέπει να αλλάξει. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταθέσει την πρόταση του για τη χάραξη νέας στρατηγικής, που θα οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο της εξεύρεσης βιώσιμης, διαρκούς και λειτουργικής λύσης. Η υφιστάμενη πολιτική και στρατηγική, μας οδηγεί μακριά από τη λύση. Οφείλουμε να δώσουμε στο λαό, την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν οι αγώνες του. Και αυτό θα γίνει με τη συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΔΗΚΟ προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μετά τις πρώτες επαφές με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, η Γραμματεία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος μας, προέβη σήμερα σε μια πρώτη αξιολόγηση. Έχουμε διαπιστώσει να υπάρχει και το κλίμα και η διάθεση για μια νικηφόρα παρουσία του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές. Και σ’ αυτή την προσπάθεια, το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι μπροστάρης», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Γραφείο Τύπου
5 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων