Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ
Ανακοινώσεις |

Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, πριν την αναχώρηση του για την Τουρκία και μετά τη συνάντηση του με τον τούρκο Πρόεδρο, πυροδοτούν ακόμα και το ψευδεπίγραφο καλό κλίμα, που κάποιοι φρόντισαν εδώ και καιρό να καλλιεργηθεί.

Οι απαράδεκτες εμμονές του Ακκιντζί στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και σε χρονοδιάγραμμα συμφωνίας στο κυπριακό, το οποίο συνδυάζεται από τον κατοχικό ηγέτη, με την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, αποτελούν την απόδειξη της πλήρους ταύτισης του με τις τουρκικές επιδιώξεις.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί, με την πολιτική του, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι των τουρκοκυπρίων.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση:

  • Θα καθιστά όμηρο των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου.
  • Θα προνοεί τη συνέχιση του αναχρονιστικού και επικίνδυνου θεσμού των τουρκικών εγγυήσεων και θα νομιμοποιεί την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί ότι δεν θα αποδεχθεί συμφωνία που θα επιτρέπει ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ τη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων.

 

Γραφείο Τύπου

18 Αυγούστου 2016

ροή ειδήσεων