Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί, ακολουθώντας την πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς, επιδεικνύει κακοπιστία και αναξιοπιστία, καθώς:

• Επιδιώκει να χρεωθεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά, ακόμα και το σύντομο διάλειμμα των διαπραγματεύσεων.
• Επιχειρεί να δημιουργήσει περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων – και επί της ουσίας και χρονικών – για την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο κ. Ακκιντζί, που ενώ απαίτησε να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις εκτός Κύπρου, για να συζητηθεί το Εδαφικό και να καταθέσει χάρτη, τελικά δεν κατέθεσε χάρτη.

Και τώρα ζητά και τα ρέστα.

Επιπρόσθετα, ο κατοχικός ηγέτης προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή, ισχυριζόμενος δημόσια ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει κατανόηση στην τουρκική αξίωση για την εκ περιτροπής προεδρία και ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχτηκε τη δυνατότητα υποβολής βέτο από το λεγόμενο «τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο» σε όλες τις δομές της Διακυβέρνησης.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει δημόσια όπως στους ισχυρισμούς του ο κ. Ακκιντζί:

• Δήλωσε κατανόηση η πλευρά μας στην τουρκική απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία;
• Αποδέχτηκε η πλευρά μας τα βέτο των τουρκοκυπρίων σε ότι αφορά τη Διακυβέρνηση;

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει αμέσως το Εθνικό Συμβούλιο και θα ενημερώσει ενδελεχώς το σώμα, τόσο για τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν, όσο και για την στρατηγική στο γύρο διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει στις 20 Νοεμβρίου.

Γραφείο Τύπου
14 Νοεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων