Ο εμπαιγμός των νεφροπαθών Πάφου συνεχίζεται!
Ανακοινώσεις |

Δήλωση βουλευτή Πάφου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου σε χθεσινές του δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στη ανέγερση νέας νεφρολογικής κλινικής στην Πάφο οφείλεται στο Τμήμα Δημοσίων έργων «από το οποίο αναμένει την κοστολόγηση του έργου από τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας.

Το ίδιο το Υπουργείο Υγείας με επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταφορών (Τμήμα Δημοσίων Έργων) τον Μάιο του 2018 καθορίζει ποιες είναι οι τέσσερεις του προτεραιότητες, στις οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η νεφρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνω ότι, ενώ οι υπόλοιπες Νεφρολογικές κλινικές στις άλλες πόλεις αναβαθμίζονται και σε εξοπλισμό και σε εγκαταστάσεις, για την κλινική του Νοσοκομείου Πάφου τίποτα δεν γίνεται, γιατί υποτίθεται ότι θα ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις οι οποίες φυσικά δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργού Υγείας.

Καλώ τους κυβερνώντες και ειδικότερα τον Υπουργό Υγείας να σταματήσουν να εμπαίζουν τους ασθενείς της Πάφου και να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ως μπαλάκι του πινγκ – πονγκ μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων.

 

Γραφείο Τύπου

20 Ιουνίου 2018

ροή ειδήσεων