Ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Μαλάς, με την ηττοπαθή πολιτική τους στο κυπριακό, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας και του Ακκιντζί
Ανακοινώσεις |

Η επικίνδυνα ηττοπαθής πολιτική στο κυπριακό και η ξεκάθαρη πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά, να προβούν σε περαιτέρω υποχωρήσεις, που θα οδηγήσουν σε αναξιοπρεπή συνθηκολόγηση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας και του Ακκιντζί.

Αυτό, αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

1. Ο Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος αναγορεύτηκε από τον κ. Αναστασιάδη, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κ. Άντρο Κυπριανού, σε «διαλλακτικό» και αναβαθμίστηκε από τις ενέργειες τους σε «συμπρόεδρο», υμνεί δημόσια τον Ραούφ Ντενκτάς, ως «λυτρωτή του τ/κ λαού».

2. Ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκεται η χειρότερη και πλέον επικίνδυνη, έκθεση Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της UNFICYP, η οποία εξισώνει τη νόμιμη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της ΑΟΖ της Δημοκρατίας, με τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για αποκλειστική οικονομική ζώνη του ψευδοκράτους.

3. Στην ίδια έκθεση, έγινε το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του κλειδώματος των υποχωρήσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών υποχωρήσεων που έκανε ο κ. Αναστασιάδης στο Crans Montana, τις οποίες στήριξε πλήρως ο Σταύρος Μαλάς, δηλαδή:

• Η εκ περιτροπής Προεδρία.
• Η λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή η αριθμητική ισότητα και η μια θετική ψήφος για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Η ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή οι τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Η υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Η παραμονή όλων των εποίκων.
• Οι μεταβατικές εγγυήσεις.
• Η εσαεί παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, μετά τη λύση

Η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και η πολιτική που επαγγέλλεται ο Σταύρος Μαλάς, έχουν ήδη αποτύχει παταγωδώς.

Την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια, μπορεί να φέρει μόνο η Αλλαγή με τη διεκδικητική Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 

Γραφείο Τύπου
15 Ιανουαρίου 2018

ροή ειδήσεων