Ο κ. Αναστασιάδης προτείνει στους Ελληνοκύπριους να καλύπτουν τα ελλείμματα του ψευδοκράτους
Ανακοινώσεις |

Οι Ελληνοκύπριοι θα καλύπτουν τα ελλείμματα του ψευδοκράτους, αφού θα έχουν ήδη χαριστεί στους τουρκοκύπριους οι παράνομα κατεχόμενες περιουσίες των Ελληνοκυπρίων.

Αυτό προκύπτει αβίαστα από τις χθεσινές, λεγόμενες «διευκρινήσεις» από το Προεδρικό, που έγιναν μετά από τη δήλωση του κ. Κασουλίδη.

Η αποδοχή από τον κ. Αναστασιάδη, της λεγόμενης «σύγκλισης», της παραχώρησης στους τουρκοκύπριους των πέντε έκτων του 6% του προϋπολογισμού του «ομόσπονδου κράτους», σημαίνει ότι 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα ενισχύουν το λεγόμενο «τ/κ συνιστών κρατίδιο», ενώ ταυτόχρονα οι τουρκοκύπριοι – «χρήστες» θα λυμαίνονται τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, που θα έχουν χαθεί, εάν εφαρμοστούν οι υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη στο Περιουσιακό.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Αναστασιάδης πολιτεύεται, αγνοώντας τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του κράτους.

Η υποχωρητική πολιτική του κ. Αναστασιάδη επιβεβαιώνεται σε μια περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις τις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες της αναφορικά με την Αμμόχωστο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί να υπάρξει ενημέρωση στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, για τα μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών ενεργειών.

Απαιτούμε επιτέλους να ακούσουμε συγκεκριμένα μέτρα και όχι γενικόλογες διακηρύξεις.

 

Γραφείο Τύπου
31 Ιουλίου 2017

ροή ειδήσεων