Ο κ.. Μαλάς παραπλανεί ασύστολα και εκτίθεται ανεπανόρθωτα
Ανακοινώσεις |

Ο υποψήφιος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και διατελέσας Υπουργός στη διακυβέρνηση Χριστόφια, Σταύρος Μαλάς, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, περιέπεσε σε ασύστολη παραπλάνηση του λαού, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο ίδιος ανεπανόρθωτα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα οφείλει να υπενθυμίσει κάποια αδιαμφισβήτητα στοιχεία:

• Το 2003, ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρέλαβε Προϋπολογισμό με Δημοσιονομικό Έλλειμμα 6.5% και παρέδωσε το 2008 Δημοσιονομικό Πλεόνασμα +0.9%. Το 2007 το Πλεόνασμα είχε φτάσει μέχρι το +3.5%.

• Το 2003, ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρέλαβε Προϋπολογισμό με Δημόσιο Χρέος 68.9% και παρέδωσε το 2008 Δημόσιο Χρέος μόνο 49.1%.

• Στις αρχές του 2008, ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρέδωσε ρυθμό ανάπτυξης 4.8%, ενώ η ανεργία ήταν μόλις στο 3.9%.

Ο κ. Μαλάς μπορεί εύκολα, ως διατελέσας Υπουργός της διακυβέρνησης Χριστόφια, να ανασύρει τα αρχεία του και να κάνει τη σύγκριση, η οποία θα είναι συντριπτικά καταθλιπτική για τη διακυβέρνηση, στην οποία ήταν μέλος.

Ανησυχητικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μαλάς παραπλανεί εσκεμμένα, αλλά ότι αν τυχόν εκλεγεί, θα εφαρμόσει την παταγωδώς αποτυχημένη οικονομική πολιτική Χριστόφια.

Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας και παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου στον τομέα της οικονομίας, δεν χρειάζονται υπεράσπιση από κανένα, για τον απλούστατο λόγο, ότι οι πολίτες θυμούνται την ευρωστία της οικονομίας επί της διακυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, όχι μόνο στα μεγέθη, αλλά και στην καθημερινότητα τους.

 

Γραφείο Τύπου
11 Σεπτεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων