Ο καρκίνος είναι ισχυρός, αλλά δεν είναι ανίκητος
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η 4η Φεβρουαρίου, που θεσπίστηκε ως η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πρέπει να αποτελεί την αφορμή για επιβεβαίωση του τριπτύχου αντιμετώπισης του καρκίνου: πρόληψη – ίαση – φροντίδα.

Η επιλογή υγιεινών συνηθειών και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να συμβάλουν στην αποτροπή της εμφάνισης του καρκίνου και στην αντιμετώπιση του. Αλλά και όταν ο καρκίνος είναι σε προχωρημένο στάδιο, οι ασθενείς πρέπει να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται, σε όλα τα επίπεδα.

Σημαντικός είναι ο ρόλος της πολιτείας και στην πρόληψη και στην ίαση και στη φροντίδα.

Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει ότι:

  • Θα δημιουργήσει τις συνθήκες έτσι ώστε να απαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις πηγές πρόκλησης του καρκίνου.
  • Θα διαθέτει τα απαραίτητα, υποδομή, εξοπλισμό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος, αλλά και για να υπάρχει η φροντίδα στις περιπτώσεις που ασθένεια είναι προχωρημένη.

Σημασία έχει επίσης να συνεχιστεί η προσπάθεια αλλαγής της κοινωνικής νοοτροπίας, για να εξαφανιστούν και τα τελευταία κατάλοιπα κοινωνικής απαξίωσης και απομόνωσης.

Τα πολλά νέα περιστατικά καρκίνου ετησίως  που εντοπίζονται στην Κύπρο, απαιτούν τη συμμαχία όλων, για να αντιμετωπιστούν. Ο βαθμός ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας είναι ικανοποιητικός, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά. Επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί η μάχη κατά του καρκίνου.

Ο εχθρός είναι ισχυρός, αλλά δεν είναι ανίκητος, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το Δημοκρατικό Κόμμα.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

4 Φεβρουαρίου 2019        

 

ροή ειδήσεων