Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Ανακοινώσεις |

Με τις σημερινές του δηλώσεις, μετά τη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε τη νέα υποχώρηση της πλευράς μας η οποία είχε συντελεστεί με την ανακοίνωση της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή, επιβεβαίωσε τη διασύνδεση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού με τη διεθνή πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Τέτοια διασύνδεση ΔΕΝ ήταν ποτέ αποδεχτή από την πλευρά μας. Αντίθετα, ακόμα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωνε μέχρι πριν από δύο μήνες ότι είναι επικίνδυνη η διασύνδεση των άλυτων εσωτερικών πτυχών, όπως το εδαφικό ή τα θέματα διακυβέρνησης, με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ακριβώς γιατί δεν πρέπει να μπουν σε διαδικασία «παζαρέματος» οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας για πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού και πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων πριν την έναρξη ισχύος της όποιας λύσης.

Η σημερινή, είναι η δεύτερη επιβεβαίωση υποχώρησης αυτή τη βδομάδα, μετά την ομολογία του Προέδρου Αναστασιάδη, την περασμένη Δευτέρα στο MEGA-ONE, ότι συμφώνησε να παραμείνουν στην Κύπρο όλοι οι έποικοι.

Ο κυπριακός ελληνισμός δεν προλαβαίνει πλέον να παρακολουθεί τις υποχωρήσεις Αναστασιάδη.

Και είναι αδιανόητο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να θυσιάζει και να ακυρώνει πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις και θέσεις ουσίας της Ελληνοκυπριακής πλευράς, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιώσει τους λανθασμένους χειρισμούς του.

Η πολιτική τακτική Αναστασιάδη απέτυχε, οδηγώντας την πλευρά μας σε αδιέξοδα. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και χάραξη νέας συνολικής και συλλογικής στρατηγικής.

 

Γραφείο Τύπου
26 Ιανουαρίου 2017

ροή ειδήσεων