Ο Νίκος Αναστασιάδης διέγραψε την Κυπριακή Δημοκρατία από τα έγγραφα του ΟΗΕ για το κυπριακό και από διαδικασίες για τη διεθνή διάσταση του κυπριακού
Ανακοινώσεις |

Την 1η Δεκεμβρίου 2016, ο Νίκος Αναστασιάδης, αποδεχόμενος τη διαδικασία της πενταμερούς διάσκεψης, διέγραψε την Κυπριακή Δημοκρατία από τις διαδικασίες για τη διεθνή διάσταση του κυπριακού και από τα έγγραφα του ΟΗΕ για το κυπριακό και άφησε εκτός διαδικασίας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την 1η Δεκεμβρίου 2016, ο Νίκος Αναστασιάδης, αποδεχόμενος τη διαδικασία της πενταμερούς διάσκεψης, ικανοποίησε μια πάγια τουρκική αξίωση και παραβίασε μια πάγια θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η Τουρκία κέρδισε το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εκπροσωπεί πλέον ολόκληρο το νησί, ακόμη και για θέματα που αφορούν διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αντίθετα, η Κύπρος εκπροσωπείται πλέον διεθνώς από δυο εξίσου ισότιμες «οντότητες».

Ο κ. Αναστασιάδης, αποδεχόμενος, την 1η Δεκεμβρίου 2016, τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, αναίρεσε πλήρως όλα όσα είχε δηλώσει στη διακαναλική δημοσιογραφική του διάσκεψη στις 23 Νοεμβρίου 2016, μόλις οκτώ ημέρες πριν, αθέτησε τις δεσμεύσεις του και εγκατέλειψε όλους τους όρους που ο ίδιος είχε θέσει.

Η ανεπάρκεια της διαπραγματευτικής ικανότητας του κ. Αναστασιάδη και η παροιμιώδης ανειλικρίνεια του, αποδείχτηκε, όταν, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, για να καλύψει τις τραγικές υποχωρήσεις του, επικαλέστηκε τις τουρκικές απειλές για «πολιτογράφηση» και άλλων παράνομων εποίκων και για προσάρτηση των κατεχομένων.

Ένα χρόνο μετά, το κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ, λόγω της αποδοχής της πενταμερούς διάσκεψης από τον Νίκο Αναστασιάδη και λόγω των τραγικών του υποχωρήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Μετά την πενταμερή διάσκεψη στο Crans Montana, από την οποία προέκυψε η έκθεση των καλών υπηρεσιών για το κυπριακό του ΓΓ του ΟΗΕ:

• Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανύπαρκτη για τον ΟΗΕ. Δεν αναφέρεται πουθενά και αυτό είναι συνέπεια της απαράδεκτης υποχώρησης του Αναστασιάδη να αποδεχτεί την πενταμερή διάσκεψη ως τη μεθοδολογία διαπραγμάτευσης. • Όχι μόνο δεν επιρρίπτεται ευθύνη στην Τουρκία για το αδιέξοδο, αλλά ο ΓΓ του ΟΗΕ σημειώνει τη «θετική προσέγγιση» των εγγυητριών δυνάμεων, άρα και της Τουρκίας και εξισώνει την κατοχική δύναμη με την Ελλάδα.

• Εγκαταλείπεται ο στόχος της επίτευξης συνολικής διευθέτησης και απροκάλυπτα, καθορίζεται ως οδικός χάρτης, η ενδιάμεση συμφωνία. • Όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν οι υποχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη, αλλά αντίθετα «κλειδώθηκαν».

Η Αλλαγή είναι αδήριτη ανάγκη, για να επιβιώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Ο τόπος πρέπει να απαλλαγεί από την ηττοπαθή, υποχωρητική και καταστροφική πολιτική Αναστασιάδη.

Επιβάλλεται να εφαρμοστεί η Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, που θα φέρει την Αξιοπρέπεια και την Ελπίδα στο λαό.

 

Γραφείο Τύπου
1 Δεκεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων