Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Ανακοινώσεις |

Το πάθημα της Γενεύης δεν έγινε μάθημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας, (όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του κ. Άιντα), από τα Ηνωμένα Έθνη να προετοιμάσουν τη συνέχεια της πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, αποφάσισε, ερήμην του Εθνικού Συμβουλίου, να συνεχίσει την λανθασμένη στρατηγική του, που οδηγεί την πλευρά μας σε αδιέξοδα.

Η σύνθεση της συνέχειας της πενταμερούς διάσκεψης, που θα είναι η ίδια με αυτή της διάσκεψης της Γενεύης, αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και τον κατοχικό ηγέτη και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ανυπαρξία προϋποθέσεων παρέχει την ευκαιρία στην τουρκική πλευρά να διασυνδέσει την πτυχή της Ασφάλειας με τις πτυχές του Εδαφικού και της Διακυβέρνησης, οδηγώντας τη διαδικασία σε ένα εφ’ όλης της ύλης παζάρι.

Ο κ. Αναστασιάδης επιβραβεύει την τουρκική αδιαλλαξία, επιτρέποντας την εδραίωση της εκπλήρωσης του πάγιου τουρκικού στόχου, που είναι η σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό.

Η σημερινή απόφαση εξηγεί γιατί ο Πρόεδρος της Αναστασιάδης δεν συγκάλεσε ακόμα το Εθνικό Συμβούλιο. Προφανώς, για να μην ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έστω και την υστάτη, να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Η στρατηγική των αδιεξόδων του Νίκου Αναστασιάδη πρέπει να αλλάξει.

Επιβάλλεται η εφαρμογή νέας στρατηγικής, διεκδικητικής, όπως αυτή που προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Γραφείο Τύπου
1 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων