Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, για την ιδέα του περί «αποκεντρωμένης ομοσπονδίας», πριν ενημερώσει τον κατοχικό ηγέτη
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Ενόψει της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη, κατά την οποία, πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί από την κυβερνητική πλευρά, φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προτίθεται να εξηγήσει στον κατοχικό ηγέτη τα περί δήθεν «αποκεντρωμένης ομοσπονδίας», το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πριν τη συνάντηση, για να υπάρξει εκ των προτέρων ενημέρωση και σχετική συζήτηση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει ότι δεν επιτρέπεται πλέον, η ενημέρωση να γίνεται εκ των υστέρων και τα κόμματα να τίθενται προ τετελεσμένων γεγονότων ή να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις συνεντεύξεις του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος προσπαθεί ανεπιτυχώς και ελλιπώς, να εξηγήσει τι εννοεί με την ιδέα του για «αποκεντρωμένη ομοσπονδία».

Την ίδια ώρα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Άντρος Κυπριανού διεξάγουν άτυπες διαβουλεύσεις με τον κατοχικό ηγέτη, παραμονές της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, το πρόβλημα της λειτουργικότητας του «ομοσπονδιακού» κράτους, που προκλήθηκε από το προϊόν των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, δεν μπορεί να επιλυθεί με την ιδέα της λεγόμενης «αποκέντρωσης» των εξουσιών, αλλά με την απόσυρση της μεθόδου της μίας θετικής ψήφου, δηλαδή των τουρκοκυπριακών βέτο.

 

 

Γραφείο Τύπου

19 Φεβρουαρίου 2019      

ροή ειδήσεων