Ο ΠτΔ «θυμήθηκε» κατόπιν εορτής να ξεκαθαρίσει τη βάση των διαπραγματεύσεων
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά που με τις δικές του πράξεις ή παραλείψεις οδήγησε στην πανωλεθρία της Γενεύης και μετά που έχει ήδη αποδεχθεί τη διεξαγωγή μιας νέας Πενταμερούς μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «θυμήθηκε» τώρα να ξεκαθαρίσει την βάση των διαπραγματεύσεων.

Το ξεκαθάρισμα της βάσης των διαπραγματεύσεων έπρεπε να ήταν πρωταρχικός στόχος ΠΡΙΝ την Πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης.  

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όχι μόνο δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση αυτή,  όχι μόνο δεν διαχειρίστηκε σωστά την δεδηλωμένη επιδίωξη της Τουρκίας να θέσει επισήμως ζήτημα δύο κρατών, ΑΛΛΑ με αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του, συνέβαλε στη δημιουργία της εντύπωσης διεθνώς ότι θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει μια τέτοια επιλογή.

Είναι η πολιτική και οι χειρισμοί Αναστασιάδη που επέτρεψαν την πανωλεθρία της Γενεύης.

Αυτό που όφειλε να κάνει πριν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επιχειρεί να το κάνει κατόπιν εορτής.

Η καθυστερημένη αντίδραση του, δύσκολα μπορεί να ανατρέψει όσα η Τουρκία -δυστυχώς- πέτυχε στην πρόσφατη Πενταμερή.

Πολύ περισσότερο όταν οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνονται αποσπασματικά και εκ των υστέρων, με τον ίδιο να παραμένει προσηλωμένος στην ίδια αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων 13 χρόνων.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση δεν πείθει κανένα. Και ταυτόχρονα, προκαλεί ζημιά στη διαπραγματευτική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Γραφείο Τύπου

14 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων