Ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει τις φωνασκίες και τις απειλές, αντί να εγκύψει στα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας
Ανακοινώσεις |

Ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει τις φωνασκίες και τις απειλές κατά πάντων, επειδή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναδεικνύονται τα τεράστια προβλήματα και οι σοβαρές αδυναμίες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντί να εγκύψει στα σοβαρά θέματα, που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως αυτό της αποχώρησης των ιατρών από το δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υποστελέχωση, προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια αντιμετώπισης τους, με απειλές και υπονοούμενα.

Είναι αδιανόητο, ο Υπουργός Υγείας να υπονοεί ότι η κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, καταξιωμένων ιατρών του δημοσίου, αποσκοπούν να πλήξουν την κυβέρνηση προεκλογικά.

Η στάση αμέλειας του κ. Παμπορίδη καθίσταται επικίνδυνη, καθώς:

• Διαιωνίζει τα προβλήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ζωές ασθενών και να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών.
• Προκαλεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων και του Υπουργείου Υγείας.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση και επιβάλλεται άμεσα η αναδιάρθρωσή τους, αλλά και η ευρύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, με στόχο την ποιοτική φροντίδα και εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

Γραφείο Τύπου
2 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων