Οι «ίσες αποστάσεις» του ΟΗΕ υποθάλπουν τις απαράδεκτες τουρκικές μεθοδεύσεις στο Κυπριακό
Κυπριακό
Ανακοινώσεις |

H παγίωση των ίσων αποστάσεων και η εξισορρόπηση των ευθυνών για τη μη επίλυση του Κυπριακού, υποθάλπουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Τουρκίας για λύση δύο κρατών. Αφήνουν δε στο απυρόβλητο την παράνομη, επιθετική και επεκτατική της συμπεριφορά στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο.

Αυτή τη φορά η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ακόμη χειρότερη για την Κυπριακή Δημοκρατία και ελληνοκυπριακή πλευρά αφού ενώ αναφέρεται σε αποκλίσεις από τη βάση των συνομιλιών, ουδεμία ρητή αναφορά κάνει για την απαράδεκτη απόκλιση της τ/κ πλευράς η οποία χέρι-χέρι με την Τουρκία απαιτούν απροκάλυπτα λύση δύο κρατών.

Την ίδια ώρα που απουσιάζουν σημαντικές αναφορές, το περιεχόμενο της έκθεσης αναλώνεται στον μεγαλύτερο του βαθμό στις τεχνικές επιτροπές ως εάν αυτές θα μπορούσαν ποτέ να υποκαταστήσουν τη λύση που προνοούν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο.

Η τελευταία σειρά εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την κυβέρνηση. Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αδυνατεί να πείσει τα Ηνωμένα Έθνη (όπως και την ΕΕ) για όλα όσα η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικεί ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διεκδικεί.

Γραφείο Τύπου

05 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων