Οι λεγόμενες «συγκλίσεις» στο περιουσιακό δημιουργούν τις συνθήκες για να μην ανακτήσει κανένας πρόσφυγας την περιουσία του
Ανακοινώσεις |

Η περίπτωση του συμπατριώτη μας, που αποφάσισε να κάνει χρήση της περιουσίας του στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά η «επιτροπή αποζημιώσεων» αποφάσισε να του την αποδώσει, αποδεικνύει ότι οι λεγόμενες «συγκλίσεις» στο περιουσιακό, όπως αυτές έτυχαν διαπραγμάτευσης, από τον κ. Χριστόφια και τον κ. Αναστασιάδη, τα τελευταία δέκα χρόνια, δημιουργούν τις συνθήκες, για να μην ανακτήσει κανένας πρόσφυγας την περιουσία του.

  • Η αποδοχή της υπερέχουσας θέσης του σφετεριστή έναντι του νόμιμου ιδιοκτήτη, θέτει το δικαίωμα στην περιουσία του Ελληνοκύπριου νόμιμου ιδιοκτήτη στο περιθώριο.
  • Τα πολλά κριτήρια και υποκατηγορίες θα αναγκάσουν τον νόμιμο ιδιοκτήτη να εμπλακεί σε δαιδαλώδεις, χρονοβόρες διαδικασίες, με αποτέλεσμα, σχεδόν πάντα, να είναι η αποδοχή αποζημίωσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει στον έμπρακτο σεβασμό του αναπαλλοτρίωτου δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Αυτό θα επιτευχθεί, εάν:

  • Η λύση προνοεί ρητώς τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
  • Αποσυρθούν οι λεγόμενες «συγκλίσεις» Χριστόφια με Ταλάτ και Έρογλου και Αναστασιάδη με Έρογλου και Ακκιντζί.

Η τουρκική πλευρά έχει υπαναχωρήσει πολλές φορές και έχει εντείνει και την προκλητικότητα και την αδιαλλαξία της.

 

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει και τη δυνατότητα και το καθήκον να επανεξετάσει ενέργειες δήθεν «καλής θέλησης», εφόσον δεν υπάρχει καμία βούληση και ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

 

Γραφείο Τύπου

4 Ιουνίου 2018

ροή ειδήσεων