Οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο υπεύθυνος, που το κυπριακό παραμένει άλυτο
Ανακοινώσεις |

Ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Ερντογάν αποφασίζει να παρέχει σε φορτηγά με πινακίδες του ψευδοκράτους, τη δυνατότητα να μεταφέρουν προϊόντα από τα κατεχόμενα σε τρίτες χώρες, μέσω της Τουρκίας, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και κάνοντας ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών.

Οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο υπεύθυνος που το κυπριακό παραμένει άλυτο, αλλά αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι οι προθέσεις της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς.

Μετά και από αυτό, ελπίζουμε η κ. Λουτ, ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν κατανοήσει ότι η τουρκική πλευρά δεν θέλει λύση και ότι υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται.

Ελπίζουμε επίσης, κάποιοι εντός Κύπρου, που αποενοχοποιούν την Τουρκία και της αποδίδουν διάθεση για λύση, να ομολογήσουν ότι δεν είναι οι Ελληνοκύπριοι που θέτουν προσκόμματα στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό.

 

 

Γραφείο Τύπου

20 Δεκεμβρίου 2018         

ροή ειδήσεων