Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με την επιβληθείσα συσκότιση και τη μυστική διπλωματία στο Κυπριακό
16 Σεπ 2016 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα της επιβληθείσας συσκότισης και της μυστικής διπλωματίας στο Κυπριακό, μετά και την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα τεκταινόμενα στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών και στο τελευταίο Εθνικό Συμβουλίου, αλλά και για την υπό επιτήρηση πρόσβαση σε έγγραφα των διαπραγματεύσεων, εντός του Προεδρικού Μεγάρου. Ως αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής:

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκτιμά ότι η συσκότιση υπάρχει όσο δεν ενημερώνεται ο λαός. Η έτσι κι αλλιώς η πανομοιότυπη με προηγούμενες, ενημέρωση που έγινε στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο δεν φωτίζει το σκοτάδι στο οποίο δυστυχώς βρίσκεται ο κόσμος, ούτε αναιρεί τη μυστική διπλωματία που συνεχίζεται αμείωτη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εδώ και πολύ καιρό επαναλαμβάνει καθημερινά και εμφαντικά ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα πρέπει να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη διαμόρφωση του συνταγματικού του μέλλοντος. Οι ελληνοκύπριοι θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια, θα πρέπει να μάθουν όλα όσα συζητούνται, πρέπει να μάθουν αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί αδιανόητο το να προχωρούν ταχέως οι διαπραγματεύσεις και τα κόμματα να ενημερώνονται εκ των υστέρων και με αμφίβολη πληρότητα, χωρίς καμία εκ των προτέρων διαβούλευση και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές, το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μετέχει σε οποιαδήποτε διαβούλευση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του για όσο καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του κρατούν τον κυπριακό λαό μακριά από τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις, στερώντας του το δικαίωμα να ενημερώνεται αλλά και να συμμετέχει σε όλα όσα θα καθορίσουν το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Με βάση αυτή την απόφαση, το Δημοκρατικό Κόμμα θα τοποθετείται για τα νομοσχέδια που τίθενται ενώπιον του, μόνο εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων και, όμως πάντα, με γνώμονα το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η πλέον υπεύθυνη πολιτική πράξη είναι η προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και των συμφερόντων του κυπριακού λαού απέναντι σε κάθε επιβουλή της Τουρκίας.

 

Γραφείο Τύπου
16 Σεπτεμβρίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media