Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Όνειδος για την πολιτεία και την κοινωνία, ότι οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης δεν έχουν αρχίσει ακόμα τη φοίτηση τους στα σχολεία
05 Οκτ 2018 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΑΣ ΦΑΚΟΝΤΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Απαράδεκτη και τραγική παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του κάθε παιδιού στην εκπαίδευση, αποτελεί το γεγονός ότι, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης, δεν έχουν αρχίσει την φοίτηση τους, λόγω απουσίας υποδομών στα σχολεία και επειδή δεν έχει ακόμα διευθετηθεί το θέμα των συνοδών.

Είναι όνειδος για την πολιτεία ενός ευρωπαϊκού κράτους, να επιτρέπει να στερείται από τους μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή το κράτος δεν έχει μεριμνήσει να παρέχει τα απαραίτητα σε υποδομές και σε οργάνωση.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέχει στα παιδιά αυτά, όλες τις ευκαιρίες  για να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στον ανώτατο δυνατό βαθμό και να επιτύχουν την ισότιμη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Καλούμε την πολιτεία να επιληφθεί αμέσως του θέματος.

Αναμένουμε επίσης την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες τερματισμού της απαράδεκτης κατάστασης.

 

Γραφείο Τύπου

5 Οκτωβρίου 2018 

 

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media