Όταν ο Υπουργός Υγείας αναφέρεται σε «ανυπόστατες καταγγελίες» για το ΓΕΣΥ, εννοεί και τις καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού;
Ανακοινώσεις |

Όταν ο Υπουργός Υγείας αναφέρεται σε «ανυπόστατες καταγγελίες» για το ΓΕΣΥ, εννοεί και τις καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού;

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί διακαώς να επιτύχει το ΓΕΣΥ και να προσφέρει πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, επομένως δεν θα σταματήσει να επισημαίνει τα λάθη, την κακοδιαχείριση και τις δυσλειτουργίες, που θέτουν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ σε κίνδυνο.

Οι αριθμοί είναι, δυστυχώς, αδιάψευστοι.

Λόγω της κακοδιαχείρισης στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ και της μη-αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας έχει εκτοξευτεί από τα 580 εκ. (το 2018) στο 1 δις (το 2020).

Αν συνεχίσει αυτή η κακοδιαχείριση, από του χρόνου οι συνολικές δαπάνες για την υγεία μαζί με το ΓΕΣΥ θα ξεπεράσουν τα 2.2 δις, δηλαδή το 23% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού του κράτους, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 10.3% και καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν ξεπερνά το 11%.

Τονίζεται πως παρά αυτές τις τεράστιες δαπάνες, τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια τραγική εικόνα. Άρα, παρά το ότι θα δαπανούμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα για την υγεία, δεν βλέπουμε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Το αντίθετο.

Εάν δεν γίνει κάτι δραστικό σύντομα, το ΓΕΣΥ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν καν ξεκινήσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να σταματήσει να μιλά για «ανυπόστατες καταγγελίες» και να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοδιαχείρισης που παρουσιάζει το ΓΕΣΥ.

Γραφείο Τύπου

11 Δεκεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων