Π. Λεωνίδου: Διαπιστώνεται σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ των Κομμάτων για την Μεταρρύθμιση της Τ.Α. – Το ΔΗΚΟ πορεύεται με σοβαρότητα, εποικοδομητικό τρόπο και συναίνεση
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

«Διαπιστώνεται σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ των Κομμάτων για την Μεταρρύθμιση της Τ.Α. – Το ΔΗ.ΚΟ. πορεύεται με σοβαρότητα, εποικοδομητικό τρόπο και συναίνεση»

Συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, η συζήτηση για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο της, βρέθηκαν οι συνενώσεις κοινοτήτων και η δημιουργία συμπλεγμάτων, καθώς και η ένταξη κοινοτήτων στους νέους συνενωμένους Δήμους. Κατατέθηκαν τα αιτήματα των κοινοτήτων και δόθηκε η ευκαιρία στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις απόψεις τους.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία, τα πράγματα βαίνουν καλώς, εξακολουθούν όμως να υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν ορισμένες κοινότητες, για τις οποίες ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ένωση Κοινοτήτων να διερευνήσουν τις επιθυμίες τους.

Στις επόμενες δυο συνεδριάσεις η Επιτροπή θα επιχειρήσει να λάβει οριστικές αποφάσεις, τις οποίες θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα, με στόχο να οδηγηθούν τα τρία νομοσχέδια στην Ολομέλεια για ψήφιση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου .

Οφείλουμε να παραδεχθούμε και να σημειώσουμε το εξαιρετικό κλίμα και την σύμπνοια, μεταξύ όλων των μελών της Επιτροπής και ευελπιστούμε ότι η καλή συνεννόηση θα συνεχιστεί με στόχο το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί η Μεταρρύθμιση.

Εμείς δηλώνουμε για ακομα μια φορά την ετοιμότητα μας να στηρίξουμε την προσπάθεια, όπως πράττουμε άλλωστε όλο αυτό το διάστημα, με εποικοδομητικό τρόπο, συναίνεση και σοβαρότητα.

Γραφείο Τύπου

29 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων