Π. Λεωνίδου: Επιτακτική ανάγκη η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Διαβήτη
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

«Επιτακτική ανάγκη η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Διαβήτη»

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας το ζήτημα του σακχαρώδη διαβήτη και την ανάγκη επικαιροποίησης της εθνικής στρατηγικής. Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς το 10% του πληθυσμού, 90000 συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κάποια μορφή διαβήτη.

Είναι η άποψή μας ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια και συνεργασία όλων των φορέων του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα με τους φορείς-εκπρόσωπους των ασθενών, με πρώτιστη σημασία και προσοχή στα παιδιά.

Προτείνουμε όλοι οι Κύπριοι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες. Περαιτέρω οφείλει το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει τη νομοθεσία για την εξειδίκευση των ιατρών σε θέματα διαβήτη. Σημαντική θα είναι οργάνωση διαβητολογικών ιατρείων σε όλα τα νοσοκομεία.

Επίσης, επιβάλλεται η συνεχής παρακολούθηση και ένταξη καινοτόμων φαρμάκων στο Γενικό Σύστημα Υγείας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά, καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, παρακάμπτοντας όλα τα εμπόδια, για άμεση προσφορά ανέπαφων αισθητήρων με στόχο την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών μας.

Γραφείο Τύπου

9 Ιουνίου 2022

ροή ειδήσεων